Sjötransport

Sjöliv utför enstaka eller regelbundna sjötransporter i Stockholms skärgård. Vi transporterar det mesta: byggmaterial, byggbodar, flytande betong, friggebodar, attefallshus, styckegods, stålbalkar, långtradare, lastbilar, bilar, fyrhjulingar, sprängsten, sand, grus, jord eller makadam med mera. Saknar du nåt i uppräkningen? Vi kan nog transportera något mer också. Testa oss.

Färja pråm båt

Sjölivs färjor, pråmar och båtar kan lösa de flesta transportbehov. Vår färja Krut lastar 90 ton och kan lasta och lossa via lastramp mot kaj och Waxholmsbrygga. Vår pråm Robert lastar ca 50 ton och har en 30 tonmeters hydraulkran med 15 meters räckvidd. Vår pråm Remo lastar ca 60 ton och är lämplig att lossa med maskin över ramp. De mindre pråmarna och båtarna kan utföra snabba och kostnadseffektiva transporter av enklare typ. Med maskin kan vi köra upp material på öarna. Läs mer om vilken båt som passar ert transportbehov under Båtar & Pråmar. Vår bas på Norra Värmdö är vår naturliga utlastningshamn men vi löser om möjligt transporter i hela skärgården.

Helikoptertransport

Nej vi har ingen helikopter på Sjöliv. Men ibland är helikopter det mest priseffektiva alternativet för transporter i Stockholms skärgård. Så är ofta fallet när slutdestinationen är uppe på en ö som har långa eller dåliga färdvägar för fordon och maskiner. Eller om det gäller lyft av byggnadsdelar där markburna maskiner inte når. Det vanliga är då att materialet transporteras på färja eller pråm ut till ön för att sedan lyftas upp på ön med flera korta helikopterlyft. Vi samarbetar gärna med helikoptertransportörer. Vi rekommenderar Stockholms Helikoptertjänst.

Fråga oss om din sjötransport. När vi vet omfattningen kan vi ge en uppskattning eller offert med pris. Tryck på orangea knappen!

Rikard Beckman
Rikard Beckman
Byggsupport, markarbeten, sjötransporter, sandstränder