Sjöliv i Enterprise Magazine

Publicerad: 2021-07-05

Så här skriver Enterprise Magazine om Sjöliv i sin nättidning. Det allra mesta är sant.

https://www.enterprisemagazine.se/nyheter/artikel/tjanster-for-obor-i-stockholms-skargard

Artikeln är utskriven nedan:

Artikel i Enterprise Magazine
Artikel i Enterprise Magazine

Tjänster för öbor i Stockholms Skärgård

Med en imponerande bredd förser Sjöliv AB privatpersoner och företag i Stockholms skärgård med sina tjänster. Företaget som ständigt växer och utvecklas erbjuder idag allt ifrån anläggningar av bryggor och sandstränder till avverkning av skog på tomter. – Vi hanterar komplexitet som det innebär att göra något på en ö. Det krävs helt andra logistiklösningar än när man befinner sig på fastlandet och det är vad vår verksamhet kretsar kring, säger Rikard Beckman.

Under 2003 såg Sjöliv dagens första ljus och hade i starten tre delägare. Något som började litet, med en idé och en arbetsbåt, har idag vuxit sig till något betydligt större. Grundarna Rikard Beckman, Max Odén och Carl Wranding är alla tre fortfarande verksamma i bolaget. De hade en längtan och en idé om hur man skulle komma från kontorsjobb och istället få jobba fysiskt ute i friska luften. I samband med starten köpte de in sin första arbetsbåt. De åkte då runt och la ut bojar och flytbryggor.

– Det som började med ett skärgårdsintresse har idag lett till att leverera i stort sett allt till de boende i skärgården, säger Rikard Beckman.

Idag leds utvecklingen och det operativa av Mikael Ahnmé.

– Jag har en bakgrund som bland annat ekonom men även jag insåg att jag inte ville sitta på ett kontor, utan vill ha möjlighet att vara utomhus och jobba mer praktiskt.

Från avverkning till anläggning av sandstränder 

Idag har verksamheten utvecklats till fyra olika företag men som ingår i samma koncern, där alla är inriktade på olika servicetjänster som de utför runt om i Stockholm skärgård. Deras kunder finns från Furusund i Norr till Dalarö i Söder.

– Vi tar även på oss lite större uppdrag längre bort. Bland annat har vi anlagt musselodlingar i Trosa, säger Mikael.

Kunderna består till största del av privatpersoner i skärgården men också företag och samfälligheter.

Idag har företaget 34 anställda, 32 båtar och 27 maskiner. 

Tjänsterna som de erbjuder består av alltifrån markentreprenad, som till exempel anläggning av avlopp till att köra ut byggmaterial till en byggentreprenör eller anlägga en sandstrand.

– Det ena har lett till det andra. Det senaste tillskottet är en mobil betongfabrik som servar byggen med betong, säger Rikard.

Platt organisation och enorm teamkänsla 

Tack vare deras stora kunskap och bredd kan de erbjuda kunden en bekväm helhetslösning. För kunden som köpt ett hus i skärgården och vill fixa utsidan finns det många tjänster hos företaget att tillgå.

– Vi gör i stort sett allt utom att bygga hus. Däremot kan vi riva hus samt gjuta en ny platta på mark och leverera betong åt det, säger Rikard.

Då entreprenadtjänsterna har vuxit sig ännu större under den senaste tiden, söker de nu fler grävmaskinister och här kan företaget erbjuda jobb i en fantastisk miljö.

Inom företaget råder många mjuka värden. Här råder en enorm teamkänsla, där företagsägarna jobbar operativt och de alla drivs av passionen för sitt yrke.

– Vi har alla en otrolig entreprenörsanda i vårt DNA. Vi är också en väldigt platt organisation, för här är det ingen som titulerar sig som chef. Vi är ute och jobbar på fältet och det är jätteviktigt för att skapa en laganda, menar Mikael.

Mikael fortsätter att berätta att de alltid levererar jobb i rätt tid och till det pris som utlovats, något som också gett dem många nöjda kunder genom åren.

– Vi får ofta respons efter utfört jobb, där kunden säger att de aldrig varit med om något som varit så bra och det är den bästa feedbacken vi kan få.